Neighboring localities

Gheorgheni

Gheorgheni (în maghiară: Gyergyószentmiklós, în germană: Niklasmarkt) oraş-municipiu în România, judeţul Harghita. Centrul regiunii Gheorgheni. De el aparţine administrativ staţiunea Lacu Roşu. Este oraş înfrăţit cu oraşele Eger şi Szigetszentmiklós din Ungaria.

www.gheorgheni.ro

Lăzarea

Lăzarea (în maghară: Szárhegy sau Gyergyószárhegy, (Sarhighi, sau Giurgeu-Sarheghi), în germană: Grünberg) o mare comună în România, judeţul Harghita.

www.lazarea.eu

Suseni

Suseni (în maghiară: Gyergyóújfalu, în germană: Hochfeld) comună în România, judeţul Harghita. Situat la sud-vest de Gheorgheni la o distanţă de 12 km. Este aşezat la confluenţa pârâului Visszafolyó cu râul Mureş.

www.gyergyoujfalu.net

Ciumani

Ciumani (în maghiară: Gyergyócsomafalva) comună în România, judeţul Harghita. Situat la sud-vest de Gheorgheni, la o distanţă de 9 km. Este aşezat la confluenţa pârâului Nagy-Somlyó cu râul Mureş. Comuna este situată în estul Transilvaniei, nordul Ţinutuli Secuiesc şi centrul judeţului Harghita, la o altitudine de 745–775 m deasupra nivelului mării. Localitatea este aşezată la poalele muntelui „Délhegy” care leagă munţii Gurghiului şi Munţii Harghitei, pe ambele maluri ale râului Mureş.

www.csomafalva.info

Ditrău

Ditrău (în maghiară: Ditró, sau Gyergyóditró, în germană: Dittersdorf, săseşte: Dittrichderf) este o comună mare în România, judeţul Harghita. Localitate ce îi aparţine administrativ este Jolotca. Se compune din două părţi: partea de sus sau „Felszeg”, şi partea de jos sau „Alszeg”. Este aşezată în Carpaţii Orientali, în partea de nord-est al platoului limitat de Munţii Gurghiului. Comuna prezintă o imagine de oraş, şi într-adevăr este singura comună din regiune care se află la un pas să fie declarată oraş. Comuna se află pe malul pârâului Ditrău şi pe lunca Mureşului.

www.gyergyoditro.ro

Remetea

Remetea (în maghiară: Gyergyóremete) comună în România, judeţul Harghita. Este situat la nord-vest de Gheorgheni, la o distanţă de 15 km pe malul Mureşului, la poalele Munţilor Gurghiului, la o altitudine de 750 m deasupra nivelului mării.

www.gyergyoremete.ro