House of culture

Caminul cultural Joseni este destinat în primul rând a fi „acasa” iubitorilor de cultură , un loc unde diferite inițiative și idei publice sau  private pot fi usor puse in practica. Răspândirea alfabetizari a dus la cresterea numarului de carturari ( persoane care stiu sa scrie si sa citeasca ) ,astfel  a crescut  nevoia a avea activități culturale în sat si necesitatea  construirii unui centru comunitar. Astfel, intre 1953-1954 a fost construit in centrul comunei Caminul Cultural Joseni cu o sala de  400 de locuri, o anticamera (un hol de primire oaspeti) , un vestiar și o sală de club, care în multe cazuri, poate primi culori specifice zilelor de sarbatoare  din viața comunității satului.

Petofi Sandor muvelodesi haz

Primul director al centrului comunitar a fost  Köncel Rozália in anul  1954. In anul 1957 Szekely Bela  reorganizeaza caminul. Intre  1970-1980 datorita  revigorari  activităților culturale, acestea se focuseaza pentru participarea la  Festivalul Renasterea  României, în cadrul careia grupul a participat la diferite concursuri din contextul cultural organizat de acest festival.
Centrul comunitar, a initiat mai multe  mitinguri în sprijinul initiativei  valorii culturale, sprijina dezvoltarea actelor teatrale, dansurilor, artelor vizuale, adunărilor comunitare și evenimentelor  satesti, etc , care contribuie în mare măsură la dezvoltarea  vieții culturale a  populației din Comuna Joseni.